Laravel Training voor Takeaway.com

Bobby Bouwmann
Wendy Kooistra
Bobby Bouwmann & Wendy Kooistra

22 oktober 2019

Takeaway.com Laravel training
Als ambities je direct voor een uitdaging stellen, vraagt dat om een oplossing die voorkomt dat je achter de feiten aan gaat lopen. Senior Manager Gaetan Licci van Takeaway.com weet dat zijn ambitie om hun systeem in Laravel te bouwen alleen slaagt als zijn developers voor aanvang van zo’n omvangrijk project goed getraind zijn. Enrise ontwikkelde en verzorgde daarom een op maat gemaakt, full focus Laravel trainingsvierdaagse.

De ambitie

Takeaway.com, in Nederland bekend als Thuisbezorgd.nl, heeft de ambitie om hun systeem in Laravel op te bouwen. Een groot en technisch uitdagend project dat de nodige voorbereiding vraagt. De internationale club van ruim 50 developers die dat project moeten gaan verwezenlijken hebben voor een soepel verloop meer kennis nodig van het Laravel Framework. 

De uitdaging

Van ambitie naar uitdaging; hoe leren we deze grote groep developers in Nederland, Duitsland & Bulgarije, het Laravel framework eigen te maken en hoe geven we ze de handvatten om uiteindelijk het Laravel Certificate te behalen.

De training

Laravel training by EnriseDe training voor Takeaway.com is op maat gemaakt, op basis van gesprekken met developers, managers en freelancers. Allemaal al langer bekend met PHP en sommige ook al met het Laravel framework. Dit levert een trainingsgroep met beginners, maar ook met experts. De training is voor hen allemaal.
Voor beginners betekent dit een heleboel informatie in een korte tijd. Voor experts is het een goede opfrisser en geeft het nieuwe inzichten vanuit een andere developer.

Beginnen met Laravel talk

De training start met een talk over de State of Laravel. De focus ligt op de huidige staat van Laravel. Welke problemen lost het framework voor je op en welke features zijn het meest nuttig. Naast features wordt in de introductie presentatie ook gekeken naar het ecosysteem om Laravel heen. Denk hierbij aan tools voor de ontwikkelomgeving of herbruikbare packages gebouwd door andere.

Vier dagen, vier hoofdonderwerpen

De training is verder opgesplitst in vier hoofdonderdelen per dag. Op deze manier zorgen we dat de belangrijke features van het framework aan bod komen en bouwen we op naar de laatste trainingsdag waar alles samenkomt. 

De hoofdonderwerpen zijn:

  • Eloquent, Models and Collections
  • Design patterns
  • Testing
  • Laravel Certification

“I learned a different approach of using the Laravel, testing part was really cool, it helped me to do things faster and in a proper way. I would suggest to other teams but not to waste time on the basic things, but in a more advanced way.” – Miloš Jovanović – Engineering Manager

Wat levert het op?

Na de talk en trainingssessies;

  • Is de developer in staat de juiste voorbereidingen te treffen om het examen af te nemen en het certificaat te behalen;
  • Begrijpt de developer waarom en hoe Laravel op de juiste manier ingezet kan worden; 
  • Kan de developer actief deelnemen aan de Laravel community;
  • Weet de developer waar alle belangrijke bronnen van Laravel te vinden zijn;
  • Is de developer in staat meer en beter te testen.

“We have learned new approaches and ways of using Laravel in a better way. I believe that some of these will help us to further optimize our work, by properly/smartly utilizing the built-in features. This will allow us to deliver the same or better quality software in less time. The examples in testing and caching were very useful. We have validated some of our current implementations and we were able to discuss real situations and challenges presented in our daily work.” – Lyubomir Gardev – Principal Software Developer

Enrise Yourself

Wil je ook meer weten over Laravel? Neem contact met ons op voor meer informatie over workshops, trainingen of presentaties. Wist je dat we ook op andere vlakken training en coaching kunnen verzorgen? Zo hebben we Scrum Masters en Agile coaches die door hun track record in Agile werken een scala aan tips en tricks kunnen delen aan de hand van de meest actuele casussen.