Enrise is verhuisd van stadshart Amersfoort naar A1-locatie

Martijn van de Polder

16 september 2019

Leestijd: minder dan 4 minuten

Wij zijn verhuisd! Na 11 jaar hebben we het monumentale gebouw in het centrum van Amersfoort verlaten. De ruim 50 Enrisers gaan verder op een plek aan de snelweg. Bij afrit 13 aan de A1 zie je het pand al van verre liggen. De nieuwe stek aan de Euroweg 20 biedt meer ruimte aan ons explosief groeiende zelfsturend collectief van autonome teams zonder centrale directie.

Vanaf nu is ons nieuwe adres:

Enrise BV
Euroweg 20
3825 HD Amersfoort

T: 088-5553300
E: welcome@enrise.com

23 miljoen keer bekeken

De keuze voor een nieuw thuis voor Enrise viel op het voormalige hoofdkantoor van The Phone House. Het opvallende pand langs de A1 met buren Loods 5, Kees Smit Tuinmeubelen, Prenatal en IKEA als buren maakte op ons direct een verpletterende indruk. Het pand is gebouwd in 2007, licht en ruim, dik 1400m2, 120 meter lang, met volop fijne werkplekken. Het beschikt over een gigantisch dakterras en twee balkons. De locatie is goed bereikbaar per auto, fiets en heeft twee treinstations vlakbij. In tegenstelling tot de beperkte bekendheid van onze oude locatie aan de Eem, is het nieuwe kantoor een echte blikvanger langs de snelweg. Met ruim 23 miljoen contactmomenten per jaar (bron: CBS Verkeersintensiteit 2017) kan echt niemand meer om ons heen.

Zelfsturende keuze

Waar veel bedrijven op directieniveau kiezen voor een andere locatie, gaat dat bij Enrise op een eigen wijze. Ons bedrijf bestaat uit een zelfsturend collectief van autonome teams zonder centrale directie. Richting bepalen en strategische keuzes maken doen we samen. Juist bij iets groots als een nieuw kantoor. Hoe? Werkgroepen!

Een werkgroep ‘huisvesting’ met afgevaardigden uit elk team concludeerde dat verbouwen geen antwoord is op de toekomstige groeiplannen en het deed een voorstel tot verhuizen aan de rest van de organisatie. In een effectief beslissingsproces is met alle medewerkers gekozen voor het bekende Amersfoortse pand aan de A1 als het nieuwe thuis van Enrise. Het breedgedragen besluit gaf de interne cultuur een enorme energieboost met veel nieuwe creativiteit bij de inrichting van de nieuwe plek.

A nice place for experts

Samen met Hopman Ruimtemakers uit Bunschoten ontwikkelden we een inspirerende werkplek voor mensen, teams en Enrise als geheel: A nice place for experts. In het nieuwe plan stimuleren we samenwerking door met 60 tot 80 mensen 1 vloer te delen. We creëren halfopen teamruimtes, met veel glas, groen en akoestische oplossingen. Een kantoor waarin we elkaar als (toekomstige) collega’s, klanten en relaties kunnen ontvangen, ontmoeten en overleggen. Met werkplekken in teamverband en de mogelijkheid om geconcentreerd en stil alleen te werken. 

De typische Enrise-entree zorgt dat je wordt ondergedompeld in het merk Enrise. Van daaruit kom je in de bistro, een multifunctionele ruimte als bedrijfsrestaurant, een plek voor lokale meetups en de eigen evenementen van Enrise. En met een echte, comfortabele huiskamer maken we informeel overleg en ontvangst mogelijk. Natuurlijk is er een gameroom als absolute nerd-space. En we realiseren een rustruimte voor jonge moeders, al mogen jonge vaders en oude moeders hier ook even een dutje doen. Allemaal met zorg samengesteld door de ruimtemakers van Hopman, met goede materialen van diverse productontwerpers en creatieve studio’s.

Technologie om te groeien

In de 11 jaar dat we in het centrum van Amersfoort werkten aan toffe projecten voor mooie klanten, konden we groeien. Groeien in kennis, ervaring, technologie en zelfsturing. Het waren onze klanten die hun IT-landschap toevertrouwden aan de jonge honden van Enrise. Die zijn we eeuwig dankbaar voor de ontwikkelingen die we daardoor konden doormaken, voor hen en voor onszelf. Nu nemen we die klanten mee naar een plek waar we ze nog verder kunnen brengen.

In alles wat we doen beantwoorden we vragen met technologie die bedrijfsmodellen verrijkt, verder brengt, laat groeien. Wij ontwikkelen state-of-the-art digitale producten en services voor klanten en hun eindgebruikers. Het maakt elke IT-omgeving veel sneller, veiliger en toekomstbestendiger. Zodat je kunt blijven ontwikkelen en groeien. Enrisen, zeggen wij. 

Enrise woordenboek poster

Enrisen, dat is wat we willen doen in ons nieuwe kantoor. Op een nieuwe locatie verder verbeteren, groeien, een stapje hoger. Overtreffen waar dat kan. Want wij zijn Enrise.

Ons nieuwe adres

Vanaf nu is ons nieuwe adres:

Enrise BV
Euroweg 20
3825 HD Amersfoort

T: 088-5553300
E: welcome@enrise.com