5 x besparen dankzij Laravel framework

Jeroen Groenendijk
Jeroen Groenendijk

18 juni 2019

5 x besparen dankzij Laravel framework

Bij Enrise werken we aan de realisatie van hoogwaardige internettoepassingen en oplossingen voor complexe vraagstukken. Frameworks zoals Laravel passen door hun schaalbaarheid, automatisering en veiligheid dan ook perfect binnen onze agile werkwijze. Klinkt dat prijzig? Nee hoor! Laravel biedt ook bedrijven met een kleiner budget de kans om complexe behoeften op een professionele manier op te lossen. Besparen dankzij Laravel dus, wij geven je vijf inzichten.

1. Laravel framework = Open source

Laravel is een vrij, open-source-PHP-web framework. Dat betekent dat je geen dure licenties hoeft aan te schaffen! Iedereen kan bijdragen aan de broncode van Laravel, en velen doen dit ook. Van de door-ontwikkeling profiteert dus ook iedereen. Bovendien zijn er veel developers die aanvullende tools voor Laravel gratis en open source aanbieden. De vrije licentie vergroot daarmee de continuïteit en kwaliteit. Er werkt immers niet uitsluitend één bedrijf of developer aan het framework.

2. Vliegende start

Laravel zet zich in de markt als het perfecte middel voor “elegante applicaties, opgeleverd op lichtsnelheid.” Het combineert de beste ideeën van andere frameworks op een toegankelijke manier. Met Laravel hoeven onze ontwikkelaars in de conceptfase minder tijd te besteden aan randzaken, zoals de implementatie van een database. Doordat dit out-of-the-box met Laravel komt kan een team snel aan de slag en heeft de klant sneller en goedkoper een applicatie.

3. Hoge leesbaarheid

Als Enrisers hebben wij net als Taylor Otwell, de bedenker van Laravel, kwaliteit hoog in het vaandel staan. Complexe techniek hoeft niet complex geschreven te zijn. Makkelijk te lezen code verlaagt de drempel voor andere developers om (sneller) bij te dragen aan de ontwikkeling van een applicatie. Dit zorgt er dan weer voor dat een applicatie goedkoper is om door te ontwikkelen en te onderhouden.

4. Modern en compleet

Laravel heeft veel tools in huis voor diverse processen die in  de meeste applicaties thuis horen. Voorbeelden daarvan zijn authenticatie en beveiliging. Hierdoor hoeft er geen tijd of budget vrijgemaakt te worden voor eigen ontwikkeling of de aanschaf van andere systemen. De diepe integratie vanuit Laravel zorgt voor een compleet en betrouwbaar platform waarop moderne applicaties gebouwd kunnen worden.

5. Levendig ecosysteem

Voor die dingen die niet standaard met Laravel mee komen is er een groot en levendig ecosysteem van developers. Deze developers vergroten de al uitgebreide documentatie verder, brengen nieuwe tools uit of ze vergemakkelijken integraties met andere partijen. Dit bespaart andere developers tijd. In de wereld rondom Laravel is veel oog voor kwaliteit en testbaarheid. Zaken waar ook Enrise graag aan bijdraagt en gebruik van maakt. Het is immers niet nodig om continu het wiel opnieuw uit te vinden!

Bij Enrise doen we zeer diverse projecten en per project kiezen we een passende strategie. Laravel kan een geschikt instrument zijn voor jouw project, als het bijvoorbeeld gaat om snelle applicatie-ontwikkeling. Benieuwd of Laravel ook de oplossing is voor jouw organisatie? Bel 088 5553300 en vraag naar Pim van der Linden.