Enrise Academy laat manier van werken in organisaties veranderen

Martijn van de Polder

2 november 2017

AMERSFOORT – Technisch internetbureau Enrise gaat op basis van eigen ervaringen organisaties flexibeler maken in agile werken en zelfsturing. Daarvoor is het gestart met Enrise Academy, een opleidingsprogramma dat bedrijven helpt bij een agile transformatie. De agile-methode geeft mensen en organisaties de ruimte om snel te handelen en continu bij te sturen.

Door ook zelfsturing als cultuur te bevorderen krijgen de mensen in je organisatie meer verantwoordelijkheid, meer zelfvertrouwen en meer vrijheid. “Als je werkplezier stijgt, ben je als mens en organisatie veerkrachtiger, wendbaarder bij veranderingen en daar willen we graag bij helpen”, zegt Jan Dirk Hogendoorn, Agile coach bij Enrise Academy.

De unieke combinatie van agile en zelfsturing is interessant voor organisaties waar vernieuwing te lang duurt door de cultuur van managementlagen en klassieke softwareontwikkelingsmethoden zoals waterval. Enrise Academy zet onder andere coaches in om agile transformaties in bedrijven mogelijk te maken. Daarnaast detacheert het ook Scrum Masters en worden teams getraind in functies als Product Owner.

Enrise Academy verandert starre organisaties in dynamische groepen mensen die genieten van hun werk. Bij Enrise zelf bestaan agile werken en zelfsturing al sinds 2012 en die vijf jaar ervaring wil zij nu delen met andere organisaties.

Enrise is de technisch partner van digitaal gedreven organisaties. Het is een internetbureau met focus op de technische kant van softwareontwikkeling. Met ruim 40 mannen en vrouwen koppelt en integreert Enrise systemen en datastromen tot internettoepassingen. Dat gebeurt in zelfsturende teams met vrijheid en verantwoordelijkheid voor iedereen. Met een cursus, training of het inhuren van een coach haal je de jarenlange ervaring en expertise van Enrise in je eigen organisatie.

Lees meer over Enrise Academy.