Topleveldomein .AMSTERDAM voor iedereen

Enrise

2 juni 2015

Amsterdam flag, dutch flag

In navolging van de nieuwe Nederlandse topleveldomeinextensie .FRL, is nu ook .AMSTERDAM beschikbaar.

Sinds 28 april was het voor merken al mogelijk om een domeinnaam op .AMSTERDAM te laten eindigen. Namen als php.amsterdam, tedx.amsterdam en rollendekeukens.amsterdam waren er als pioniers vroeg bij.

Nu de merkenfase voorbij is, geldt de gemeentegrens als volgende stap in de uitrol. Bedrijven en organisaties in en rond Amsterdam mogen hun naam als voorkeur opgeven, waarmee wordt bepaald of die bedrijven en organisaties ook recht hebben op die naam.

Enrise ontwikkelde voor Mijndomein het inschrijfproces op Mijndomein.AMSTERDAM, waarmee inwoners van Amsterdam van 1 juni tot 14 augustus als particulier hun naam mogen claimen. Zij hebben dus voorrang op de rest van Nederland. Overigens is het niet echt een claim, de naam is dus niet direct van jou, maar pas na officiële toewijzing. Na 14 augustus worden de aangevraagde namen toegewezen aan de Amsterdammers. Bij meervoudige interesse in dezelfde naam, zal de naam geveild worden.

Vanaf 1 september is een domeinnaam met extensie .AMSTERDAM voor iedereen, dus ook buiten Amsterdam, beschikbaar. Ben je actief in Amsterdam of wil je jouw naam of merk koppelen aan de geografische locatie van Amsterdam, bijvoorbeeld omdat je internationaal opereert, zet die 1 september dan in je agenda.