Zoekplatform Elasticsearch bereikt 1.0 status

Martijn van de Polder

20 februari 2014

Open source zoektechnologie Elasticsearch heeft zich in de afgelopen jaren bewezen als stabiel, betrouwbaar en snel platform. Ondanks dat bleef een officiële 1.0 release uit. Tot nu.

Nu is het moment dat de technologie wel die 1.0 General Availlability status heeft bereikt. Een mijlpaal voor Shay Banon, de orginele bedenker en implementator van Elasticsearch, en zijn getalenteerde team van software-ontwikkelaars dat hieraan heeft bijgedragen.

Wat is Elasticsearch?

Elasticsearch is een opensource softwarepakket om een zoekmachine mee te bouwen (Bron: Wikipedia). Voorheen heette het Compass en Banon schreef het voor zijn vrouw. Mevrouw Banon wilde chef worden en zocht naar een tool waarin ze haar kennis over koken kon bijhouden en doorzoeken.

Het Enrise search team maakt al sinds 2011 gebruik van Elasticsearch voor het implementeren van innovatieve zoekoplossingen in hoogwaardige internettoepassingen. De technologie heeft keer op keer haar waarde en kracht bewezen in de online producten van diverse klanten. Het is een gefocust zoekplatform waar performance, schaalbaarheid en gebruiksgemak vanuit een programmeursperspectief de pijlers zijn.

Elasticsearch 1.0

Enrise feliciteert Elasticsearch met deze mijlpaal en verheugt zich op de toekomstige ontwikkelingen van dit krachtige zoekplatform.