Tweede Enrise Meetup smaakt naar meer

Wendy Kooistra
Wendy Kooistra

25 mei 2022

Enrise Bistro en Meet up place

Afgelopen vrijdag waren wij zeer blij eindelijk onze tweede echte Enrise Meetup te organiseren. Er is weinig leukers dan een eigen event te organiseren voor mede tech-liefhebbers. Ook dit keer twee Enrisers op het podium met een talk en ook weer present; onze favoriete BBQ-man Charlie.

Met deze aftermovie genieten wij nog even na, jij hopelijk ook!

Dit was het programma van deze Meetup! 

Vincent Hagen over écht goed leesbare code

Jeroen Groenendijk, developer en spreker op tweede Enrise Meetup

Ik heb voornamelijk mijn ervaring met leesbare code gedeeld. Het is tegenwoordig geen verrassing meer dat code vaker wordt gelezen dan geschreven, maar wat maakt code nu meer of minder leesbaar? Hoe zorgen wij, als schrijver dat het leesbaar blijft voor de lezers? Hier zoomde ik op in en belichte zo veel mogelijk onderdelen. Van vormgeving van de code, tot aan de achterliggende gedachte waarom een systeem makkelijker of moeilijker is om te volgen.

Het is altijd leuk om mensen hun horizon te verbreden, de meet-up was een mooie mogelijkheid om dit te doen. Er was heerlijk eten, een gezellige sfeer en bovenal, leuke mensen!

Jeroen Groenendijk over hoe je Laravel op zeer creatieve wijze kunt inzetten

Jeroen Groenendijk

Om het jubileum van mijn scoutinggroep te vieren hebben we levend Monopoly gespeeld waarbij spelers moesten fietsen tussen straten om ze te kopen of er te bouwen. Via een chatbot op Telegram speelde iedereen tegelijk het spel, de bot hield bij waar je was, vertelde waar je heen moest en verdeelde kanskaarten. De chatbot is gebouwd met Laravel en BotMan. Ondanks dat het slechts gebouwd is voor een spel van 1,5 uur was het een uniek geval dat vroeg om een uitgebreide set aan automatische tests (zowel unit als mutation tests) en een aanpak met Domain Driven Design. Je wilt namelijk niet tijdens het ontwikkelen steeds rondjes moeten fietsen om te testen of je code nog klopt! Het was uiteindelijk een geslaagd spel, dat zeker naar meer smaakt!

Ik vond de meetup erg tof! Het was leuk om te vertellen over zowel mijn werk als hobby en te zien hoe enthousiast mensen waren over het spel en mijn aanpak ervan.

Kennisdelen met tech-liefhebbers buiten Enrise

We gaan er van uit dat we nu echt door kunnen pakken met deze fijne Meetup-evenementen. Daarom zullen we proberen ieder kwartaal een Meetup te organiseren rond een specifiek thema. Wij vertellen je dan over de tools en technieken die we gebruiken. Misschien ben jij er dan ook (weer) bij? Dat zou fantastisch zijn!

De nieuwste Enrise Meetup gaan we komende september organiseren. We houden je op de hoogte van de datum, het nieuwe thema en de sprekers. Check bijvoorbeeld onze LinkedIn of Meetup pagina. Suggesties voor de inhoud? Laat het ons weten; mail naar marketing@enrise.com.