Enrise helpt lokale ondernemers met technologievragen in #DigitalHelpSquad

Martijn van de Polder

30 maart 2020

PERSBERICHT AMERSFOORT, 30 MAART 2020

In de strijd tegen corona bundelen beste digitale experts in de regio Utrecht hun krachten om bedrijven en organisaties in de provincie te helpen

I​n deze tijd van ‘social distancing’ zijn we als maatschappij meer en meer afhankelijk van digitale hulpmiddelen om te blijven functioneren. Tegelijkertijd zijn ook in de provincies Utrecht bijvoorbeeld ondernemers, scholen, lokale overheden en verpleeghuizen vaak digitaal niet klaar om aan de nieuwe eisen die social distancing aan ons stelt, te voldoen. Om die kloof te overbruggen, helpen de beste digitale bureaus van de provincie Utrecht met de vandaag gelanceerde ​Digital Help Squad​ belangeloos ondernemers en organisaties in nood met online digitale spreekuren.

Door de coronacrisis staan ook veel kleine fysieke ondernemers in de provincie Utrecht aan de rand van de afgrond. Denk aan fysieke winkels, kappers en schoonheidsspecialisten, sportscholen, vervoerders en bloemisten. Veel van deze partijen hebben nog geen professionele digitale omgeving en lopen met vragen rond. Daarnaast worstelen bijvoorbeeld scholen en verpleeghuizen hoe zij online contact kunnen houden met hun scholieren en familieleden van patiënten en lokale overheden met de digitale informatievoorziening aan burgers.

Met de Digital Help Squad biedt DDA, de brancheorganisatie van de top digitale bureaus in Nederland, belangeloos een helpende hand met online digitale spreekuren door het hele land. Tijdens de webinars krijgen gedupeerden antwoorden op vragen als:

  • Hoe richt ik snel een online omgeving in voor mijn fysieke winkel die niet meer open mag?
  • Hoe kom ik online van mijn winkelvoorraden af?
  • Hoe verzorg ik digitaal onderwijs?
  • Hoe houd ik online contact met familie?

De gratis webinars worden gegeven door leden van de beste top100 digitale bureaus van Nederland, waaronder het Amersfoortse Enrise.

Digital Help Squad Amersfoort

“Als digitale sector kunnen we een aanzienlijke bijdrage leveren in deze onzekere tijden. Uit navraag onder onze leden blijkt dat een groot deel van hen hun diensten gratis beschikbaar stelt om gedupeerden te helpen. Veel van deze partijen hebben bijvoorbeeld nog geen professionele digitale omgeving en lopen met vragen rond. Met onze digitale skills kunnen we ze in deze tijden van crisis een helpende hand bieden. Dit is het moment om in actie te komen!” Ivo Roefs, Voorzitter van DDA

De eerste twee digitale spreekuren voor de provincie Utrecht zijn op 31 maart en 2 april tussen 20-21 uur en te volgen via Zoom met ​deze link.

Voor meer informatie over de Digital Help Squad ga naar: ​www.digitalhelpsquad.nl


Over Dutch Digital Agencies

Dutch Digital Agencies is de branchevereniging en kennisorganisatie van de beste digitale bureaus. Gezamenlijk vertegenwoordigen deze bureaus de Nederlandse digitale industrie sinds 2002. Op dit moment telt DDA 140 leden. Digitale bureaus hebben verandering in het DNA. Vanaf dag één omarmen ze technologische ontwikkelingen en zetten deze in voor opdrachtgevers en hun klanten. Ze combineren innovatie met creativiteit en ondernemerschap, om steeds weer toegevoegde waarde te leveren voor de gebruiker.