Planning poker Card Deck

Martijn van de Polder

10 september 2019

Als het gaat om projectinschattingen, is eigenlijk niemand er echt goed in. Daarom hebben we een Planning Poker Card Deck gemaakt, zodat je met je team sneller betere schattingen kan maken. Dat kan op basis van storypoints of nog sneller met de unieke Hamburger Sizing Cards.

Wat is Planning Poker?

Planning Poker is een methode om uw software ontwikkelingsprojecten in te schatten. De getallen op de kaarten geven de verhaallijnen aan die nodig zijn voor een bepaald gebruikersverhaal.

Hoe te spelen

De product owner in je team presenteert een user story. Elk teamlid maakt in stilte een inschatting voor deze taak. Iedereen draait zijn kaartje om op hetzelfde moment. Degenen die de hoogste en de laagste schatting hebben, mogen hun keuzes uitleggen. Er volgen dan extra schattingsrondes, tot er een consensus over het verhaal is bereikt.

Vragen, koffie en hamburgers

De vraagtekenkaart kan gebruikt worden als je geen schatting kunt maken, en de coffee-to-go-kaart kan gebruikt worden als je een pauze nodig hebt.

We hebben ook 5 Burger Size Cards toegevoegd om een ruwe, maar snellere schatting te krijgen.

Niet te koop

Helaas is dit Enrise Planning Poker Deck niet te koop. We gebruiken ze intern om projecten in te schatten, aan klanten te geven of te delen op evenementen. Neem deel aan onze meetups en evenementen om de jouwe te krijgen! Maar je kunt ook solliciteren naar een baan of contact met ons opnemen om klant te worden, natuurlijk. 😉