Bobby Bouwmann spreekt op Laravel Live UK

Bobby Bouwmann
Bobby Bouwmann

14 juni 2019

Dit jaar kreeg ik de ultieme kans om te mogen spreken op Laravel Live UK. In hartje Londen werd deze tweedaagse conferentie voor de tweede keer georganiseerd. Het event richt zich op alle Laravel developers en geïnteresseerden in Groot-Brittannië. Het is een single-track conferentie wat betekent dat je niet hoeft te kiezen naar welke presentatie je gaat, je ziet ze allemaal!

Het leuke aan de Laravel Live UK conferentie is daarnaast dat iedereen Engels spreekt. Een enorm voordeel waardoor er veel meer interactie ontstaat tussen de sprekers en de deelnemers van de conferentie. Voor sprekers is het erg belangrijk om nieuwe ideeën op te doen en feedback te krijgen. Aan de andere kant zorgt het ervoor dat de drempel ook een stuk lager is voor de deelnemers om gesprekken aan te gaan. Socializen en netwerken vind ik een van de belangrijkste activiteiten van een conferentie. Als de taalbarrière weg is scheelt dat enorm.

Laravel Design Patterns 2.0

Ik mocht het podium met mijn nieuwe Laravel presentatie genaamd  “Laravel Design Pattern 2.0”. Het is een vervolg op mijn eerste presentatie waarmee ik op andere conferenties zoals Laracon EU, DevDays en PHPBenelux heb mogen spreken. De nieuwe presentatie richt zich op drie andere design patterns dan de eerste presentatie. 

Design patterns zijn software ontwerp patronen die een herbruikbare oplossing bieden voor veelvoorkomende problemen bij het ontwerpen en bouwen van software. Het is geen stuk code dat je kunt kopiëren en toepassen. Het is een beschrijving of richtlijnen voor het aanpakken van bepaalde problemen. Design patterns worden gezien als “best practices” en daarom passen wij ze ook dagelijks toe in de projecten die wij draaien. 

Mijn presentatie richt zich op de singleton pattern, observer pattern en bridge pattern. Deze worden allemaal gebruikt in het Laravel Framework. Het is een interessant onderwerp aangezien je kunt zien hoe een framework bepaalde uitdagingen oplost. Als developer kun je hier veel van leren. Daarnaast kun je dezelfde technieken ook toepassen in je eigen code.

Bobby Bouwmann op Laravel Live UK 2019

Ik was vrij gespannen voor deze conferentie aangezien iedereen hier Engels spreekt en het de eerste keer was dat ik de talk ging geven voor een groter publiek. Zelf had ik het idee dat de informatie en de content van de presentatie goed was en dat het goed werd ontvangen bij het publiek. Om er een volgende keer een nog betere presentatie van te maken, heb ik meer podium tijd nodig. In de toekomst ga ik hiermee aan de slag om mijn presentatie en spreek kwaliteiten zelf verder te ontwikkelen door op meetups te spreken.

Vrienden

Naast dat spreken op een conferentie heel leerzaam is voor mijzelf als spreker, levert het ook een heleboel nieuwe kansen en vrienden op. In de Laravel community is iedereen erg vriendelijk naar elkaar en helpen we elkaar graag. Het is dan ook altijd fijn om weer samen te zijn met dezelfde vriendengroep op Laravel en PHP conferenties. 

Tweet Marcel Picot
Tweet Nuno Maduro

De volgende conferentie

Mijn volgende conferentie zal zich aan de andere kant van de oceaan bevinden. In juli ga ik spreken op Laracon US in New York (24 & 25 juli). Hier zal ik dezelfde presentatie geven. Hierna zal de presentatie gepubliceerd worden, zowel de slides als de video. De conferentie zal plaatsvinden in het Playstation theater op Times Square. Laracon US was altijd mijn grote droom om te mogen spreken en deze droom gaat binnenkort uitkomen! Laracon US trekt dit jaar 800+ bezoekers dus dat is een volle zaal. Ik heb er veel zin in en uiteraard zal daarna ook een blog verschijnen!

Programma Laravel US in juli