Enrisers lopen Businessloop Amersfoort

Wendy Kooistra
Martijn van de Polder & Wendy Kooistra

24 juni 2019

Businessloop 2019
Enrisers lopen al jaren mee met de Businessloop van Amersfoort. Voor persoonlijke records, voor gezamenlijke pret en het goede doel! Ook dit jaar deden we weer mee. Vrijdag 21 juni probeerden we met 14 Enrisers onze persoonlijke records te breken. En hoe…

Voor het eerst in onze Businessloop-carrière liepen twee Enrisers zich een plek op het podium! Remi Bouwmeester werd tweede op de tien kilometer en Sean Wallis eindigde als derde op de vijf kilometer.

De Businessloop is een jaarlijks event op het terrein van Het Nieuwe Eemland. Amersfoortse bedrijven strijden er tegen elkaar in teamverband met de keuze uit 5 of 10 kilometer. Welke afstand je ook loopt, het is een pittige prestatie. Het terrein van Het Nieuwe Eemland is namelijk heuvelachtig, met klimmetjes, afdalingen, bospaden, asfalt, tegels, klinkers, grind en gras; van alles wat!

Na afloop is er de prijsuitreiking en een barbecuefestijn. En als je je eigen looptijd hebt verbeterd, smaakt die verdiende barbecue natuurlijk het lekkerst!

Goede doel
Net als vorig jaar werd er gelopen voor het Toon Hermans Huis Amersfoort. Een stichting die psycho-oncologische zorg en activiteiten biedt voor het vinden van een nieuwe balans als je ziek bent of als je een naaste bent. Maar liefst 15.000 euro is er dit jaar opgehaald.

De businessloop is een leuke manier om bij te dragen aan een goed doel. Super gezellig om samen met collega’s te rennen en de BBQ mag er ook wezen! Win win. – Rick van der Staaij

2018: Record aantal Enrisers loopt mee!

Enrise teams Businessloop Amersfoort

Vrijdag 15 juni liepen maar liefst 16 Enrisers mee in de Businessloop van Amersfoort. De vele nieuwelingen werkten zich dapper door vijf zonnige kilometers heen. Enrisers met al meer kilometers in de benen gingen voor 10 kilometer langs het pittige parcours. Samen met de sponsorloop (Enrise leverde 3 teams!) eerder die dag werd er maar liefst 16.000 euro opgehaald voor het Toon Hermans Huis.

Uit de archieven:

2017. Tien Enrisers gehuld in Enrise tenue togen met wapperende Enrise vlag naar het terrein van Het Nieuwe Eemland voor de zevende editie van de sponsorloop ten behoeve van een goed doel.

Bekijk hier de uitslagen.

2016. 

Dit jaar liepen zes Enrisers gebroederlijk de vijf kilometer. Twee ronden van 2,5 kilometer over het groene terrein in Amersfoort. Support vanuit Enrise was uiteraard ook van de partij. En de gezellige BBQ aan het einde van de dag was een lekkere afsluiting van een geslaagde dag. Bekijk hier de uitslagen.

2015.

Al voor de vijfde keer nam Enrise deel aan de businessloop. Het event hoort inmiddels bij Enrise. Het was alleen wel een wat kleine club Enrisers dit keer… Slechts vier afgevaardigden namen deel aan dit sportieve event voor het goede doel. Bekijk hier de uitslagen van de Enrise hardloophelden van 2015.

2014. Zes Enrisers liepen in 2014 het sportieve parcours. Bekijk hier de uitslagen van de sportiefste vier mannen en twee vrouwen van Enrise.

2013. Een jaar met wat minder lopers, maar desalniettemin waren de vier Enrisers die wel meededen niet minder fanatiek. Bekijk hier de uitslagen met als hoogst geëindigde man in de lijsten collega Erwin Schoonderbroek.

2012. Dit jaar liepen zeven webnerds zich het vuur uit de sloffen voor KWF Kankerbestrijding. Er werd meer dan 17.000 euro opgehaald! Bekijk hier de sportieve uitslagen.

2011. De eerste keer dat Enrise meedeed aan de Businessloop. Negen Enrisers liepen – met de andere deelnemers – 13.5000 euro bij elkaar voor KWF Kankerbestrijding.