Enrise hoort bij eerste lichting Pioniers van 2019!

Wendy Kooistra
Wendy Kooistra

22 mei 2019

SIDN fonds steunt Enrise

Zojuist heeft het SIDN fonds de eerste lichting Pioniers van 2019 bekend gemaakt. Met trots kunnen we zeggen dat wij ons ook een pionier mogen noemen! Wat doen die Pioniers dan? Grensverleggende projecten op het snijvlak van technologie en samenleving. Dankzij de steun van het SIDN fonds kunnen we nu van start.

“Super tof dat we mogen pionieren om het internet een beetje beter te maken voor visueel gehandicapten!”

Pionieren met Continuous Accessibility Checker

Bijna al onze informatie halen we van het internet. Hoe is dat voor mensen met een visuele beperking? Zij willen het internet op dezelfde manier kunnen gebruiken als ieder ander, maar veel diensten die we als vanzelfsprekend beschouwen, werken niet meer wanneer deze met behulp van een screenreader (software waarmee je een website kunt laten voorlezen) benaderd worden.

Met dit project ontwikkelen we een tool om ontwikkelde software al tijdens de testfase te checken op de toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking. De tool helpt developers om eventuele accessibilityproblemen tijdens de ontwikkeling van een website boven water te krijgen.

Bekijk hier de overige Pioniers > SIDNfonds.nl