DCMR Milieudienst Rijnmond in het nieuw

Martijn van de Polder

30 januari 2018

Rotterdam Rijnmond

DCMR Milieudienst Rijnmond vroeg Enrise om het beoogde design voor een nieuwe website te vertalen. Hun wens: een volwaardige nieuwe webomgeving en dito CMS. Met als doel de site eenvoudiger in beheer te maken. We ontwikkelden een headless CMS met een separate frontend. 

De DCMR Milieudienst Rijnmond is de gezamenlijke milieudienst van de provincie Zuid-Holland en 15 gemeenten, een regio met veel industrie en een hoge bevolkingsdichtheid. In dit gebied bewaakt de DCMR de milieukwaliteit met andere overheidsinstellingen zoals de politie, brandweer, arbeidsinspectie en GGD. De DCMR voert deze taak al ruim 40 jaar uit. De website van DCMR heeft belangrijkere functie voor de bewoners in die regio. Bewoners willen weten wat er in de buurt aan de hand is en willen eenvoudig vragen kunnen stellen over hun veiligheid in het gebied.

Website DCMR Milieudienst Rijnmond met Headless CMS

De nieuwe website met headless CMS heeft nu een verbeterde en duidelijke manier voor het indienen van een milieuklacht. En bezoekers krijgen bij het raadplegen van informatie ook gerelateerde content voorgeschoteld voor een completer plaatje over hun regio. Dat hebben we gedaan door op basis van een postcode alleen relevante berichten te tonen. Voor de beheerders van de site is het CMS sterk vereenvoudigd, zodat het makkelijker is om nieuwe content te maken en te wijzigen, terwijl we aan de andere kant de toegangsdrempel tot het CMS hebben verhoogd met extra security in de vorm van tweefactor-authenticatie.

Het CMS met separate frontend in eerste instantie bedoeld voor de website, maar met in gedachten dat DCMR Milieudienst Rijnmond ook in de toekomst bijvoorbeeld apps of andere contentdragers eenvoudig kan beheren vanuit hetzelfde CMS.

Zie meer op DCMR Milieudienst Rijmond