1. Je paginatitel is een ranking factor
Niet iedereen besteedt evenveel aandacht aan de paginatitel van de website. Maar dat zou wel moeten! Je paginatitel is namelijk een ranking factor en speelt dus een rol bij je positie in de zoekresultaten. Denk dus na over een goede paginatitel en zorg dat deze een goede en korte omschrijving is van wat je doet. Neem hier ook zeker je belangrijkste keyword in op!
2. Schrijf voor de gebruiker
Het Google-algoritme wordt steeds slimmer. Het loont daarom niet meer de moeite om teksten te schrijven die je helemaal volpropt met de keywords waarop je gevonden wil worden (keyword stuffing). Google kijkt daar dwars doorheen en bestraft dat met een lagere ranking. Probeer teksten te schrijven waar de gebruiker echt wat aan heeft. Je zult dan niet alleen een hogere click-through-rate bereiken maar uiteindelijk ook een betere positie in Google.
3. Hou rekening met voice search
Voor veel mensen voelt het nog een beetje raar om tegen je telefoon te praten en deze opdrachten te geven, maar vooral onder jongeren is het zoeken via stemcommando’s enorm in opmars. Hou hier rekening mee in de (meta)teksten van je site, want opdrachten via voice search worden vaak anders omschreven dan wanneer ze via het keyboard ingevoerd worden. Zeker met de resultaten van een zoekopdracht per stem telt maar 1 positie en dat is de bovenste!
4. De snelheid van je pagina is belangrijk
Uiteraard heb je bij de ontwikkeling van je website rekening gehouden met mobiele devices en is je site dus responsive. Maar heb je daarbij ook gelet op de snelheid van je pagina? De laadtijden spelen namelijk een steeds grotere rol in de bepaling van de zoekposities. Trage websites worden slechter gewaardeerd door Google dan snelle. Een check van je website (met verbetersuggesties) kun je doen via Google Pagespeed Insights.
5. Gebruik meer dan 300 woorden
Voor content die erg belangrijk is op je website (cornerstone content) loont het om niet te kort van stof te zijn. Als minimum aantal voor een goed artikel wordt 300 woorden aangeraden. Maar ook hier geldt: schrijf voor de gebruiker en ga de tekst niet onnodig zitten opkloppen, en houdt je zinnen ook kort en bondig. Met deze paragraaf erbij zit deze blogpost over de 500 woorden, dus wat dat betreft zitten we goed.
Yoast bedankt voor de leuke conferentie en tot volgend jaar op Yoastcon!
Foto: van Yoast website door Henk-Jan Winkeldermaat van Punkmedia