Succesrecepten voor wendbare teams met Hermen Heinen

Martijn van de Polder

12 oktober 2017

Wendbaarheid is van belang voor organisaties die snel willen inspelen op een veranderende omgeving. Steeds meer organisaties gaan hierbij intensief aan de slag met hun teaminrichting om wendbaar(der) te worden. Maar echte verandering op dit gebied gaat niet vanzelf. Hoe zorg je ervoor dat het niet een tijdelijke stap is, maar iets dat je kunt verankeren in je processen en mensen? Vanuit procesoogpunt is het misschien wel te behappen, maar hoe zorg je ervoor dat medewerkers binnen de organisatie klaar zijn voor die stap? Geef je ze allemaal een training als individu, in teamverband of ga je verder dan dat? Kortom; hoe richt je teams optimaal in binnen een wendbare organisatie?

De stap naar een wendbare organisatie met teamontwikkeling

Wat in theorie beschreven is blijkt in de praktijk vaak lastiger in te vullen. Veel organisaties worstelen met dit vraagstuk. Daarom organiseert Mobilee op donderdag 9 november 2017 een bijeenkomst voor betrokken professionals, teamleiders en managers. Tijdens de bijeenkomst ontdek je hoe teams wendbaar kunnen worden en hoe je kunt bepalen welke mate van wendbaarheid past bij jouw organisatie.

Tijdens de avond leren we je hoe succesrecepten voor wendbare teams tot stand komen. Mobilee vroeg Enrise om als compleet Agile ingerichte organisatie met zelfsturende teams een kijkje in de keuken te geven. En met een praktijk-case van Logius, de dienst digitale overheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De sprekers

Hermen

Hermen Heinen

Enrise opent de avond met eigenaar Hermen Heinen. Hij begon in 2000 het technische internetbureau dat inmiddels hoogwaardige internettoepassingen ontwikkelt voor bedrijven als NOS, Simpel, Ziggo, Elsevier en Mijndomein.nl. Hij vertelt de bezoekers over het recept dat ten grondslag ligt aan zijn organisatie en hoe zelfsturing daarin verweven is. Hij gaat verder in op het aspect teamontwikkeling in een wendbare omgeving. Wanneer doe je het goed? Je hoort welke ontwikkelingen wij als bedrijf hebben doorgemaakt en wat ervoor nodig is om de volgende stappen te zetten.

Nicole Damen

In het tweede gedeelte van de avond hoor je over de persoonlijke ervaringen van Nicole Damen. Zij is teamleider stelseldiensten bij Logius, de dienst digitale overheid. Binnen haar afdeling is een Agile coachingstraject doorlopen. Welke ontwikkelingen heeft het team doorgemaakt? En waar staan ze nu?

Tot slot krijg je naast het kijkje in de keuken van Enrise en Logius ook een voorproefje van een succesrecept. Je gaat op een interactieve manier zelf aan de slag met succesrecepten voor wendbare teams. Hoe ontstaat dat ideale recept? Welke ingrediënten mogen niet ontbreken? Wat is de meest succesvolle bereidingswijze? En hoe smaakt dat?

Programma

17.00 uur | Ontvangst
17.30 uur | Opening door Mobilee
17.40 uur | Hermen Heinen | Enrise: Zelfsturing als middel voor wendbare teams
18.15 uur | Korte Break
18.30 uur | Nicole Damen | Logius: Agile coachingstraject in de praktijk
19.00 uur | Walking Dinner
19.45 uur | Het ideale recept | Interactief
21.00 uur | Afsluiting & Borrel

Aanmelden

Ken je teamleiders/managers die bezig zijn met wendbaarheid en teamontwikkeling binnen jouw organisatie en die eventueel geïnteresseerd zijn in deze bijeenkomst? Deel gerust deze uitnodiging of neem contact op met Anne Wever via anne.wever@mobilee.nl. De avond is gratis toegankelijk. Ongeveer 2 weken voor de bijeenkomst ontvang je meer informatie.