Test-Driven Development in de praktijk

Martijn van de Polder

14 oktober 2015

Webdesigner Magazine 80

Webdesigner Magazine vroeg Enrise om een introductie te geven op testgedreven ontwikkeling. Het blad wijdt zijn 80e uitgave aan het testen van je code, welke tools je daarvoor kunt inzetten en welke methoden er zijn.

De doelgroep van het blad bestaat voornamelijk uit webdesigners die code niet schuwen. Geen hardcore programmeurs, maar wel mensen die telkens een stap verder willen met hun webdesign en webontwikkeling. De vraag van Webdesigner Magazine om een artikel te schrijven over test-driven development in de praktijk, dwingt ons als wèl-hardcore-programmeurs een stapje terug te doen van ons werk en op eenvoudige, begrijpelijke wijze uit te leggen wat TDD is en wat de voordelen ervan zijn. Gelukkig hebben wij Rick Kuipers. Hij neemt je mee in het hoe, wat en waarom en vertelt hoe Enrise TDD inzet voor complexe webapplicaties.

Rick heeft een helder artikel geschreven die de lezer van het blad uitdaagt test-driven development ook eens toe te passen als het gaat om het testen van businesslogica. Download en lees het artikel als PDF:

TDD in de praktijk

Het volledige Webdesigner Magazine 80 ligt nu in de winkel.