Wegener Case

Wegener_USOBI

Projectomschrijving

Wegener transformeert van traditionele krantenuitgever naar content provider van online nieuws. Enrise ontwikkelde een bedrijfsbrede servicelaag waarmee de toegang tot nieuws centraal geregeld wordt. De servicelaag maakt het voor digitale producten – zoals mobiele toepassingen en iPad-applicaties – mogelijk om abonnementen te kopen, betalingen af te handelen en klant- en abonnementsgegevens op te slaan.

De Opdracht

Bouw een centraal ‘Uniform Sign-On, Buy and Invoice’-systeem (USOBI) waarmee klanten abonnementen kunnen kopen en gebruiken voor de digitale nieuwsproducten van alle zeven dagbladen van Wegener.

De Kwestie

Het project USOBI is het speerpunt van de Digital First-strategie van Wegener. Het doel van deze strategie is om een nieuw mediaportfolio te lanceren waarmee consumenten nieuws kunnen lezen via alle beschikbare digitale producten, zoals mobiele toepassingen en iPad-applicaties.

De Oplossing en Aanpak

Enrise ontwikkelde drie applicaties voor de dagbladen van Wegener:

  • Mijn Titel: een self-service-omgeving waar klanten digitale abonnementen kunnen kopen en hun accountgegevens kunnen beheren
  • Wegener API: een centrale integratielaag tussen publieke en interne systemen voor het opslaan en verwerken van klant- en abonnementsgegevens
  • Wegener IDM: een centraal loginsysteem waarmee klanten met een login toegang hebben tot diverse websites van Wegener (single sign-on).

Eén van de grootste uitdagingen in een project als USOBI is het helder krijgen van de specificaties en achterliggende business rules. Een informatieanalist van Enrise heeft daarom continu op locatie deel uit gemaakt van het team van Wegener. Mede daardoor is in iteraties van twee weken elke oplevering continu getest door de opdrachtgever, waarbij tijdig gestuurd is op gewenste functionaliteit.

Het Resultaat

  • Klanten kunnen zelf digitale abonnementen kopen en inzien via de self-service-omgeving.
  • De medewerkers van het Klant Contact Centrum van Wegener hebben op elk moment inzage in de account- en abonnementsgegevens en kunnen klanten daardoor meteen assisteren in geval van vragen
  • De toegang tot digitale producten is uniform georganiseerd. Alle digitale producten van Wegener raadplegen de centrale servicelaag om de account- en betalingsstatus van klanten te achterhalen en verlenen op basis daarvan toegang.
  • Door de centrale opslag van gegevens heeft Wegener eenduidig zicht op klanten en de producten die zij afnemen. Hierdoor wordt het mogelijk om het productgebruik te analyseren en daarmee inzicht te krijgen in de eisen en wensen van klanten.

Technieken

PHP, XML, JavaScript, XHTML, CSS

Platforms

Linux, Varnish, Pound, Apache, Zend Framework, Zend Server, Zend Server Cluster Manager, Redis, MariaDB

Contact

Recente Tweets

RT @Richard_Tuin: Today @enrise is on a boat. Awesome company retrospective going on https://t.co/oHjrx81Gbd
- Friday Aug 26 - 11:58am

Met een nieuw systeemlandschap maakten we Simpel.nl flexibel, schaalbaar en onafhankelijk https://t.co/xObT0n1qHi https://t.co/FViw5fwoa7
- Thursday Aug 25 - 7:12am

Enrise 'meating' op #Wecamp16 https://t.co/K7QLOyDUvI https://t.co/ao19c2yKgk
- Wednesday Aug 24 - 8:52am

The @WeCamp16 Enrise #BBQ kickoff. 😎 https://t.co/MYFWBUzwNg
- Tuesday Aug 23 - 5:47pm