Leeslijst

Laat je inspireren door onze leeslijst. Boeken over zelfsturing, succes en agile werken.

We lezen momenteel

Business for Punks

Business for Punks

Break all the rules – the brewdog way

Vergeet businessplannen, advies van anderen en doe al helemaal geen marktonderzoek. Als jij een plan hebt, volg het dan en zet alles op alles om je doel te bereiken. Business for Punks geeft een kijkje in de wereld van Brewdog, dat met deze manier van werken succes heeft in het brouwen van bieren.

Website | Bol | Amazon

Sprint

Sprint

How to solve big problems and test new ideas in just five days

Sprint laat zien dat het helemaal niet lang hoeft te duren voordat je een concreet product hebt. Werk je ideeën of die van je klanten samen met je team uit in een vijfdaagse sprint tot een prototype. Al na vijf dagen weet je dus of je product werkt.

Website | BolAmazon

Tot hier en nu verder

Tot hier en nu verder

Hoe succesvolle mensen nog succesvoller worden

Als je denkt dat jouw advies waardevol is voor anderen, dan heb je het mis. Dit boek is een spiegel voor jezelf als je iets wilt bereiken, maar continu het gevoel hebt dat er iets in de weg staat. Dat zijn misschien wel je eigen onbewuste slechte gewoontes…

BolManagementboek

Onze favoriete boeken

De Bijenherder

De Bijenherder

Zelfsturing of zelfmanaging?

In dit eenvoudig te lezen boekje krijg je 6 concrete lessen in hoe je met je organisatie praktisch omgaat met zelfsturende teams. Aangezien we bij Enrise al vijf jaar werken met zelfsturende teams, leek dit een open-deur-boek, maar toch bevatte het interessante learnings. Belangrijkste inzicht: het gaat niet om zelfsturende teams, maar zelfmanagende teams. Je ontkomt immers niet aan centrale sturing. Een heel praktisch boekje voor organisaties die de stap willen maken naar zelfsturende teams, plus een goede spiegel voor organisaties die er al een tijdje mee bezig zijn.

BolManagementboek

Eckart’s Notes

Grow, Split, Repeat

Groeien tot 50 man, opsplitsen en weer door. Op deze wijze groeide Eckart’s bedrijf BSO van eenmanszaak naar een bedrijf met 10.000 man. Een leerzaam boek met heerlijke en hilarische anekdotes voor organisaties die willen groeien zonder gedoe.

BolManagementboek

Good to great

Good to great

Waarom sommige bedrijven een sprong vooruit maken… en andere niet

Succesvolle bedrijven zijn er genoeg. Waardoor komt het dat slechts een deel daarvan kan doorgroeien van ‘good’ tot ‘great’? Aan de hand van enkele principes legt de schrijver uit waar kansen voor elke organisatie liggen om ook een ‘great’ te worden.

BolManagementboek

Rework

Rework

Meer is minder

Je kunt met minder. Minder doelen, minder mensen, minder plannen en minder papierwerk. Ga uit van je eigen kracht en niet van de concurrentie. Maak het jezelf in alle gevallen niet te moeilijk. Een lekker boek dat je zo uit hebt en je aan het denken zet over zaken die altijd zo gewoon leken.

BolManagementboek

Running Lean

Running Lean

Iterate from plan A to a plan that works

Elimineer afleiding. Strip je idee tot de essentie en werk dat uit tot producten en diensten die je klanten ook echt willen gebruiken. Klein beginnen, testen, verbeteren en uitbouwen.

BolManagementboek

Semco-Stijl

Semco-Stijl

De meest opzienbarende werkplek ter wereld

Braziliaanse ondernemer Ricardo Semler runt een bedrijf als niemand anders: ultieme vrijheid voor zijn mensen, comfortabele werkomstandigheden, amper regels en al helemaal geen verplichtingen. Teams bepalen samen wat werkt en wat niet. Semco is een bedrijf waar we bij Enrise naar opkijken en van willen leren. Onder andere onze zelfsturende teams zijn gestoeld op de principes uit dit boek.

BolManagementboek

Spelen met vuur

Spelen met vuur

Het geheim van Gordon Ramsays succes

In korte tijd behaalde Gordon Ramsay een Michelinster met zijn restaurant. Hij breidde het uit tot een wereldwijd imperium. Om daar te komen maakt hij pittige keuzes in korte tijd. Het boek is leerzaam als je iets wilt bereiken met je idealen: kies en ga ervoor.

BolAmazon

Unboss

Unboss

De baas spelen, maar dan juist

Een boek voor bazen die liever geen baas willen zijn, maar leiders die inspireren. Die geen orders geven, maar mensen zelf de juiste keuzes laat maken. Unboss jezelf, wordt een beter mens in je organisatie en ga voor impact, niet voor de winst.

Bol | Managementboek

The 4-hour work week

The 4-hour work week

Escape the 9-5

Een van de eerste boeken die we lazen was deze van Timothy Ferriss. In The 4 Hour Workweek leert hij je om je werk te automatiseren, te delegeren en uit te besteden. Zodanig dat het ook schaalbaar wordt en passief inkomsten kan genereren. Hoewel het boek suggereert dat je uit de ‘9 to 5’ modus kan ontsnappen, is het vooral een boek waardoor we efficiënter zijn gaan werken en zaken transparanter maakten, zodat werk ook doorgaat als je er niet bent. Die hangmat onder de palmbomen, die hebben we helaas nog niet.

Bol | Managementboek

Heb je een boek dat we niet mogen missen?

Kunnen we helpen?

Heb je een vraag of wil je teruggebeld worden? Laat hier je bericht achter, inclusief telefoonnummer, dan bellen of mailen we je terug.

Start typing to search