Webapplicaties

Veelzijdig toegankelijke en geavanceerde responsive webapplicaties

Waar websites voornamelijk eenrichtingsverkeer zijn om vanuit een bedrijf of organisatie zichtbaar te zijn of een boodschap over te brengen, gaan webapplicaties verder. Via een webapplicatie kun je gebruikers laten interacteren met een systeem. Uitgangspunt is dat een webapplicatie voor zowel de aanbieder als de gebruiker toegevoegde waarde oplevert.

Denk bijvoorbeeld aan een “mijn”-omgeving zoals wij voor Simpel hebben ontwikkeld, waarbij gebruikers nieuwe abonnementen en SIM-kaarten kunnen aanvragen, de maandelijkse verbruikstatus kunnen inzien, gegevens kunnen wijzigen en nog veel meer. Vaak zijn deze webapplicaties via API’s gekoppeld aan back-endsystemen of CMS’en.

Veelzijdige toegankelijkheid bij webapplicaties

Webapplicaties worden in tegenstelling tot mobiele applicaties toegankelijk gemaakt via een webbrowser. Iedere gebruiker kan wereldwijd op de applicatie inloggen via Chrome, Safari, Firefox, Edge of een andere browser. Daarmee maakt het niet uit vanaf welk platform de gebruiker de webapplicatie gebruikt, of het nu een Microsoft Windows, Apple MacOS of Linux computer is.

Ook ontwikkelen we applicaties volledig responsive, wat betekent dat ook het type device niet uitmaakt. Zowel op mobiel en tablet als op desktop zorgen we voor de beste ervaring voor de gebruiker.

Andere voorbeelden zijn Superguide voor SBS en de leasecalculator voor Terberg Leasing.

Technieken

Voor het ontwikkelen van webapplicaties gebruiken wij doorgaans PHP en aanverwante frameworks zoals Laravel, Symfony en Zend. Maar ook projecten met Java of NodeJS als achterliggende technieken zijn ons niet vreemd. De laatste tijd zijn we ook meer met Elixir aan het werk.

De front-end ontwikkelen we veelal losstaand in bekende Javascript frameworks zoals React, Vue of Angular.

Flexibiliteit

Onze kennis van en ervaring met een veelzijdige verzameling van tools en frameworks zorgt ervoor dat wij optimaal flexibel zijn. We kiezen per project the right tool for the job, afhankelijk van de technische uitdagingen die het project biedt in combinatie met de voorkeuren van de opdrachtgever.

Meer weten over webapplicaties? 

Pim van der Linden

Bel of mail Pim van der Linden

088-5553300 | pim@enrise.com

Kunnen we helpen?

Heb je een vraag of wil je teruggebeld worden? Laat hier je bericht achter, inclusief telefoonnummer, dan bellen of mailen we je terug.

Start typing to search