Sprint 0 ontdekkingsfase

Proeven van een samenwerking, zonder dat je aan ons vastzit.

Bij Enrise ontwikkelen we maatwerk software. Applicaties, sites en API’s die specifiek voor jou als klant worden gemaakt, moeiteloos samenwerkend met de systemen die je al gebruikt. Door maatwerk hebben we geen kant-en-klaar eindproduct dat vooraf exact toont wat we opleveren, binnen hoeveel tijd en tegen welke prijs. Toch wil je weten wat we kunnen realiseren binnen je budget en deadline, nietwaar?

Speciaal voor jou hebben we een Sprint 0. Dat is een sprint voordat ontwikkelsprintsprint 1 begint. In deze gezamenlijke ontdekkingsfase ga je op zoek naar de antwoorden die je nodig hebt om de juiste keuzes te maken. Keuze in aanpak, technologie, budget en de keuze voor samenwerking met Enrise. Zonder dat je ergens aan vast zit.

Maak een afspraak

Bespreek samen met Enrise de mogelijkheden van een Sprint 0 voor jouw organisatie.

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Sprint 0 als ontdekkingsfase

Tijdens een Sprint 0 vormen we een projectteam, maken we kennis met elkaar en focussen we we op de inhoud van je te ontwikkelen software. Het is een gezamenlijke ontdekkingsfase van jouw organisatie en ons development team. Alle project-stakeholders uit jouw organisatie en het projectteam van Enrise zijn erbij betrokken. Samen kunnen we realistischer inschattingen maken van de doorlooptijd en wat gebouwd kan worden voor het beschikbare budget. 

Investering

De investering in Sprint 0 levert je vooral informatie op waarmee je betere keuzes maakt. En het zorgt dat alle betrokkenen hetzelfde doel voor ogen hebben. Ook ontdek je of Enrise de juiste technologiepartner is voor je project. En andersom: dankzij Sprint 0 komen wij er ook achter of jouw organisatie bij Enrise past. Dat is essentieel als je een samenwerking aangaat.

Een Sprint 0 kunnen we al binnen een dag voor een klein project uitwerken. Voor grotere projecten en langdurige samenwerkingstrajecten kan een Sprint 0 ook 5 tot 10 werkdagen duren. De complexiteit van je project is leidend voor de tijdsinvestering en bijbehorende kosten.

“Aan het einde van Sprint 0 wist iedereen exact wat er over drie maanden opgeleverd zou worden.”

~ Roeland Cuijpers, Co-founder Mobiliteitsfabriek

Wat we doen in een Sprint 0

In een Sprint 0 onderzoeken we samen met de mensen van jouw organisatie de gebruikers, wensen, eisen en technische requirements. En we brengen alle applicaties en hun onderlinge afhankelijkheden in kaart.

De uitkomsten van Sprint 0 vertalen we naar een geprioriteerde backlog met daarin EPICs en User Stories, gebaseerd op onze adviezen over de mogelijke impact en risico’s. We leggen daarbij enkele opties voor, zodat je als opdrachtgever de juiste keuzes kan maken, nog voordat het project start.

De voordelen van Sprint 0 

Het mooie aan Sprint 0 is dat je kunt proeven van een samenwerking met Enrise, zonder dat je aan ons vastzit. Het staat je vrij om na deze fase zonder verdere verplichtingen af te zien van het continueren van je project of het voort te zetten met een andere leverancier. Dankzij de geprioriteerde backlog, EPICs en User Stories kan elk development team goede inschattingen maken in tijd en budget.

Wat je krijgt

 • Product Vision Boards van de belangrijkste producten in het systeemlandschap;
 • Prioritering en inschatting van de Product Backlog bestaande uit EPICs, User Stories en een Roadmap;
 • Relevante documentatie leggen we vast in teamsamenwerkingssoftware Confluence. De structuur bepalen we in overleg;
 • Projectrisico’s en mitigaties;
 • Risico’s voor het budget;
 • Risico’s voor de planning.

Extra opties

 • We verzorgen een visuele weergave van het online landschap, met daarop alle digitale producten van en de verhouding tussen de producten;
 • Beoogde architectuur + alternatieven;
 • Interdependenties met bronsystemen van je organisatie;
 • Keuze systemen + platformen;
 • Operationele/Technische risico’s.

Nergens aan vast

Alle verzamelde informatie in Sprint 0 wordt jouw eigendom. De opzet van alle stukken is zo, dat je na deze fase de mogelijkheid hebt om het project aan andere partijen dan Enrise aan te bieden.

Klanten

Mijndomein

Simpel

Heisterkamp

Terberg Leasing

Ziggo

OV-app voor studenten met accountbeheer-API

Voor Mobiliteitsfabriek ontwikkelden we een app voor studenten als start voor van een future-proof platform voor contactloos reizen.

Enrise case Simpel

Continu innoveren aan de voorkant,
uitfaseren aan de achterkant

Met een nieuw systeemlandschap maakten we simpel.nl flexibel, schaalbaar en onafhankelijk van leveranciers en legacysystemen.

Enrise Big Green Egg Case

Culinaire content in 28 talen met headless CMS

Voor Big Green Egg ontwikkelden we een robuuste, schaalbare en onderhoudbare internationale website waarbij frontend en backend onafhankelijk van elkaar zijn.

Maak een afspraak voor een Sprint 0

Pim van der Linden

Bel of mail Pim van der Linden

088-5553300 | pim@enrise.com

Kunnen we helpen?

Heb je een vraag of wil je teruggebeld worden? Laat hier je bericht achter, inclusief telefoonnummer, dan bellen of mailen we je terug.

Start typing to search