Enrise biedt voor bedrijven Cricket, een praktische credential manager voor teams, waarbij je de data veilig in eigen beheer houdt.

Bij het werken voor meerdere klanten kun je er als softwarebedrijf niet omheen: een grote hoeveelheid inloggegevens voor websites, servers, services en vele andere credentials die nodig zijn voor toegang, tests en veiligheid. Persoonlijke passwordmanagers houden het overzichtelijk en vindbaar, maar je wilt ze ook delen met je collega, je team of de hele organisatie. Om te voorkomen dat credentials verspreiden over allerlei persoonlijke managers, tooltjes en notitie-apps hebben we Cricket ontwikkeld, een systeem voor het beheer van credentials.

cricketDe naam is gebaseerd op het apparaatje dat de geallieerden gebruikten om zich tijdens D-Day te identificeren als ‘goed volk’. Niet onbelangrijk, want in een dergelijke situatie is een (dodelijk) foutje snel gemaakt. Een mooie metafoor voor het beveiligen van je gegevens, want ook daar kunnen fouten verstrekkende gevolgen hebben.

Wachtwoordmanager

De basis van Cricket is het opslaan van inlog- en andere toegangsgegevens en natuurlijk het zoeken vinden daarvan. Deze gegevens worden altijd gekoppeld aan een project. Dat kan een project voor klanten zijn, maar ook interne zaken zoals de gegevens van de bedrijfsadministratie, de login voor de Albert Heijn bezorgservice en de credentials van het root-account van de mailserver. Per project kunnen verschillende categorieën gedefinieerd worden zoals VPN, Shell, (s)FTP en meer. Daarnaast hebben we wat handige features toegevoegd als het markeren van een project als favoriet en het snel toevoegen van nieuwe gegevens.

Andere functionaliteiten zijn o.a.:

  • inlog via oAuth
  • een edit/view log van de credentials
  • beheer van users, projecten, categorieën en credentials

Veiligheid is een van de belangrijkste aandachtspunten geweest, omdat het immers gaat om bedrijfskritische informatie. Versleuteld opslaan van de gegevens is een no-brainer, maar ook communicatie over https is daar een voorbeeld van. Daarnaast schermen we standaard op de voorkant van de applicatie de wachtwoorden af zodat ongewenst meeglurende ogen niet zomaar de wachtwoorden kunnen zien. Deze wordt pas zichtbaar gemaakt nadat er specifiek op het veld is geklikt.

Cricket is anders

Tot zover eigenlijk niets bijzonders, want er zijn naast Cricket tientallen apps te vinden die precies hetzelfde kunnen of zelfs meer. En dat alles ook nog eens in de cloud. Wij vinden het echter nogal wat om je belangrijke informatie zomaar aan (buitenlandse) partijen toe te vertrouwen. We houden alles liever binnenshuis op een zelfgekozen locatie, zodat wij de controle hebben over de data. Daarnaast zijn de beschikbare apps vaak gericht op consumenten en niet of minder geschikt voor gedeeld gebruik binnen een organisatie.

Als je de credentials van je klanten, je bedrijf en je mensen graag veilig in eigen hand houdt en selectief wilt delen met mensen in je organisatie, dan is Cricket de tool die je nodig hebt.

Meer weten over Cricket van Enrise? 

Erwin Schoonderbeek

Bel of mail Erwin Schoonderbeek

088-5553300 | erwin@enrise.com

Start typing to search