Superguide

Voor Veronica maakten we Superguide.nl, een supersnelle Javascript-applicatie op basis van ReactJS.

OPDRACHTGEVER

Veronica Uitgeverij

LIVE SINDS

Augustus 2016

ENRISE TEAM

Sashimi

In twee maanden tijd een nieuwe website met een nieuwe frontend (React) uit de grond stampen. Dat was de pittige opdracht die ik Enrise meegaf en waar ze met vlag en wimpel in slaagden! Met als resultaat een prachtige, contentrijke en razendsnelle site. Enrise bewijst nog maar eens de voordelen van agile development door zeer flexibel, oplossingsgericht en voortvarend te werk te gaan.

Daniël Knoppers, Digital implementation Manager bij Veronica Uitgeverij

De opdracht

De Superguide bestond al in app vorm. De app geeft tv-gerelateerd nieuws, filmtips en advies over wat je vandaag niet mag missen op tv. Superguide.nl moet naast de app de meest uitgebreide gids worden voor tv, films en series. Daarmee raadpleeg je 40.000 films en series, voorzien van redactiereviews, gerelateerd nieuws en kijktips voor vandaag en morgen. 

Veronica vroeg Enrise een webversie van de Superguide app te maken, superguide.nl. Met een eigen design dat wel doet denken aan de app, maar geen kopie is. Met de webversie is de content vanuit de app ook indexeerbaar voor zoekmachines en biedt het ook iedereen zonder de app toegang tot alles wat je vandaag en morgen niet mag missen, plus de databank van 40.000 films en series.

Deadline: Start nieuwe TV-seizoen!

De kwestie

Het lijkt eenvoudig om van een app een webversie te maken. De weg wordt immers andersom redelijk eenvoudig bewandeld: er is een website, ‘dus’ een app wordt een uitgeklede versie van de site of doet alleen enkele taken heel goed. Helaas blijkt dat iets te kort door de bocht. Bij een webversie van je platform heb je niet alleen meer ruimte, maar ook andere vormen van interactie, andere technieken en je moet niet vergeten dat het om de gebruiker gaat en niet alleen om een plek voor content.

Technisch gezien zijn er enkele hobbels die weggenomen moeten worden. Ontsluiting via API’s, het wel of niet zelf bouwen van een tv-gids en de beschikbaarheid en capaciteit van servers.

Superguide seriedetail

De oplossing

Veronica voorzag ons van een wireframe, dat de basis vormde voor het design. Enrise maakte het grafisch ontwerp voor de website in de periode dat ontwikkelaars de technische randvoorwaarden in orde maakten.

Gezien de strakke deadline is gekozen voor een ‘isomorphic’ Javascript applicatie op basis van ReactJS. Daarbij delen de front- en backend-implementatie dezelfde broncode.

Voor de eindgebruiker levert dit een supersnelle gebruikerservaring op en voor ons als ontwikkelaars een traject met veel minder afhankelijkheden en risico’s. Dit gecombineerd met CSSNext, zorgde voor snelle iteraties in zowel design als functionaliteit.

Razendsnel en ideaal. Op elke schermgrootte.

Het resultaat

Superguide.nl is de meest complete tv-gids van Nederland. Je vindt er tv-programma’s, films en series. Daarbij gaat Superguide verder dan lineaire tv, want de redactie biedt ook kijktips, nieuws en achtergronden bij on-demand-aanbod van onder andere Netflix, HBO en Videoland en van online video’s op Youtube, Kijk.nl en NPO.

Technieken

  • Isomorphic JavaScript
  • NodeJS
  • ReactJS
  • CSSNext
  • Redux
  • Babel

Online ambities bespreken?

Start typing to search