Instant Magazine

Gloednieuwe drag & drop editor in een omvangrijke ReactJS-applicatie

OPDRACHTGEVER

Instant Magazine

LIVE SINDS

April 2018

ENRISE TEAM

EPIC

“Met Enrise hebben we voor het eerst kennis gemaakt met het (deels) outsourcen van development. Dat voelde een beetje onwennig, maar Enrise heeft zich in no time wegwijs gemaakt in de codebase en bewezen in hoge snelheid hoogwaardige software te kunnen leveren. Voor mij als Product Owner is dat heerlijk, omdat je weinig omkijken hebt en tegelijkertijd parallel aan meerdere projecten kan werken. Voor Instant Magazine als SaaS scale-up is het cruciaal om state-of-the-art te zijn. Met Enrise als development partner kunnen we onze ambities waarmaken.”

Daniël Knoppers, Instant Magazine

Instant Magazine is het beste cloud-based platform voor het creëren en publiceren van digitale, responsive, rich-media magazines. Meer dan 1200 A-merken en bureaus maken en gretig gebruik van om hun content ook online te laten shinen!

De opdracht

Bij Instant Magazine weten ze als geen ander dat technologie voortdurend verandert. Als IT je core business is moet je blijven verbeteren om niet achterop te raken. Instant Magazine wil zijn tijd ver vooruit blijven en besloot het platform volledig opnieuw te ontwikkelen. Sneller, krachtiger en intuïtiever met een nieuwe Drag & Drop editor en uiteraard met de nieuwste technologie.

Het opzetten van een compleet nieuwe applicatie vergt veel tijd. Instant Magazine vroeg Enrise om mee te ontwikkelen aan het nieuwe product. In eerste instantie heeft Enrise de media library onder handen genomen. Dit is de plek waar je afbeeldingen en videos selecteert om in het magazine te tonen. Een mooi afgebakend stukje om zelfstandig vanuit Enrise op te pakken.

Na de media library werkten we aan de Drag & Drop editor zelf. Samen met het Instant Magazine bouwden we een form builder, de tool waarmee je makkelijk een formulier in je magazine plaatst.

De uitdaging

De Drag & Drop editor is een omvangrijke React-applicatie waar veel slimme en eigen architecturen zijn opgezet om alles zo efficiënt mogelijk te laten werken. Voor nieuwe handen en ogen in het project is het een aardige leercurve om de applicatie te doorgronden en te weten van welke componenten je gebruik moet maken om efficiënt iets nieuws op te zetten.

Oplossing

We werkten samen met Instant Magazine aan de form builder, waarbij we mooie stappen maakten om een goed functionerende en makkelijk te gebruiken tool te realiseren die de interactiviteit van magazines vergroot.

InstantMagazine Media libraryMedia library

Resultaat

De samenwerking met Enrise heeft voor Instant Magazine twee concrete delen in hun applicatie opgeleverd: de vernieuwde en uitgebreide media library en de makkelijk te gebruiken tool om formulieren op te nemen in magazines.

InstantMagazine Formbuilder demo

Form builder

Technieken

  • Isomorphic JavaScript
  • NodeJS
  • ReactJS
  • CSSNext
  • Redux

Online ambities bespreken?

Start typing to search