Team Ignite vs Freelancers

David Zlobinskyy

Je komt handen tekort en je deadlines komen in gevaar. Jouw oplossing; freelancers. Fijne onafhankelijke, flexibele en ervaren helpende handjes die het project voor je afronden. Project klaar, freelancers de deur uit en op naar de volgende piek. Prima oplossing, maar dat kan beter. In dit blog stellen we je graag voor aan Team Ignite.

Wij zijn helpende handjes, maar ook de specialisten die jouw team (opnieuw) in vuur en vlam zetten om met meer eigen slagkracht een volgend project aan te grijpen.

Hands-on, Hands-off

Op dit moment is er veel vraag naar developers en als werkgever ben je genoodzaakt een groot gapend gat van capaciteit te vullen. Een lastige uitdaging in de huidige IT-markt. Werknemers in loondienst brengen vaak verplichtingen met zich mee. Met ondernemende, hands-on freelancers heb je alleen de lusten en niet de lasten. Een freelancer werkt onafhankelijk, flexibel, ervaren en is de redder in nood tijdens de piekmomenten.

Makkelijk op- en afschalen

Het inzetten van freelancers kan zeker voordelen hebben voor je development team. De markt voor developers is overvol, daarom kun je vaak makkelijker mensen als freelancer inzetten. Daarnaast kun je gebruik maken van een flexibele laag in je team, waarmee je snel kunt op- of afschalen. Het risico van een freelancer aannemen is dan ook relatief klein: loopt het niet goed dan kun je snel weer afscheid nemen.

Van tijdelijk naar toekomstbestendig

 

Kennisdeling

Bron: www.creactor.nl, over effectief kennisdelen

Je moet je echter afvragen wat de toekomstvisie voor je development team is. Over het algemeen wil je zorgen dat je development team zich structureel verbetert, zodat de zaken waarvoor freelancers nu ingezet worden op lange termijn door je eigen development team gedragen kunnen worden. Op die manier waarborg je dat kennis en kwaliteit binnen je organisatie blijft en niet wegvalt bij het vertrek van een freelancer.

Wat je nodig hebt is een Igniter die jouw project verder helpt, je mensen begeleidt en pas weer weggaat als je eigen ontwikkelteam alles onder controle heeft.

Toekomstbestendig is iemand die mee kan draaien in je team en daarbij zorgt voor een duurzame verbeterslag in je development team. Enrise kan dit bieden aan jouw organisatie.

Ons doel: development teams naar een hoger plan tillen. We willen het vuurtje in development teams (weer) aanwakkeren, zodat de kwaliteit van het team omhoog gaat en developers beter samenwerken en gelukkiger zijn met het werk wat ze doen.

Dit doen we door als Team Ignite op locatie mee te draaien in bestaande developmentteams. Binnen dit team zijn we in eerste instantie developers en leren we de organisatie, het team en het project kennen. Wanneer we goed inzicht hebben proberen we met geleidelijke stappen de rest van het team te helpen om zichzelf naar een hoger plan te tillen. We hebben gemerkt dat het meedraaien in een team heel goed werkt om het team van binnenuit te versterken. We gaan niet als een olifant door een porseleinkast stampen, maar willen samen de geschikte verbetering vinden voor jouw organisatie.

Ignite voordelen

Techniek, communicatie en proces

  • Technisch zijn we Enrise-waardig. We hebben kwaliteit en onderhoudbaarheid hoog in het vaandel staan en zijn goed thuis in ons vakgebied. Doordat we al bij meerdere organisaties hebben meegewerkt hebben we hands-on ervaring met verschillende technieken en tools, wat ervoor zorgt dat we snel ‘the right tool for the job’ vinden.
  • We leggen in onze technische benadering daarnaast de nadruk op samenwerking en communicatie binnen het team. Dit uit zich in het maken van kleine, behapbare taken die inzichtelijk zijn voor andere developers in het team.
  • Op procesmatig vlak zijn we allemaal thuis in het SCRUM-framework. We komen binnen met een frisse blik, wat er vaak voor zorgt dat we direct dingen in de samenwerking zien die beter zouden kunnen. Denk hierbij aan de invulling van stand-ups of de indeling van teams.

Ignite is Freelance+

Samen sterkGroei zit hem niet alleen in groter worden. Je bestaande team laten groeien kan ook kwalitatief. Wij denken dat je daarmee direct aan een betere toekomst werkt. We willen er graag bij helpen en we hebben de ervaring om je te kunnen helpen. We verbeteren processen en als we de deur achter ons dicht trekken laten we je in betere staat achter.

We zijn Freelance+, we brengen iets extra’s mee en je kunt ons in verschillende samenstelling inhuren. Meer weten? Lees verder op onze Team as a service pagina of bel 088 5553300 en vraag naar Pim van der Linden.

 

Vond je dit interessant?

Abonneer je nu op onze Enrise Stories en ontvang onze stories in tech & business 1x per maand in je mailbox.

You are awesome.

Leuk dat je erbij bent!
Binnenkort ontvang je jouw eerste editie.

Start typing to search