Power-up voor je Development Team

Martijn van de Polder

Je mensen op vakantie, maar werk in overvloed?

Een Team as a Service is extra slagkracht voor je eigen IT-afdeling als je mensen op vakantie zijn. Zie het als een Super Mario Power-up die je ontwikkelcapaciteit een turboboost geeft. Dat is tijdelijk, maar uitermate doeltreffend.

Ons zelfsturende Agile Team as a Service is op elkaar ingespeeld qua kennis, ervaring en werkwijze, kent geen inwerktijd en gaat direct voor je aan de slag, de hele zomer lang.

Ik geloof in een Agile aanpak voor dit probleem. Wat je nodig hebt is een dedicated team dat zich volledig toelegt op de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit en systemen. Een team dat op elkaar is ingespeeld qua kennis, ervaring en werkwijze, geen inwerktijd kent, maar direct aan de slag kan. Gewoon, terwijl het meerendeel van jouw mensen op vakantie is en zich oplaadt voor de winterperiode.

Foleon

We werkten als team samen met Foleon aan de form builder van hun cloud based platform waarmee je responsive, rich-media magazines creëert. We waren snel thuis in de codebase en bewezen dat we in korte tijd hoogwaardige software kunnen leveren.

Bij Enrise hebben we zulke zelfsturende teams en we noemen het Team as a Service (TaaS). Onze mensen versnellen je innovatieve ideeën als een multidisciplinair team met een hoge velocity, gewoon naast je bestaande team. Of tezamen met je bestaande team; wij juichen het toe dat developers van onze opdrachtgevers meedraaien in het project. Bij jullie of bij ons. Of beide.

Veronica Superguide

We boden Veronica een team met design, front-end development en back-end development, plus een product owner. Het team is gewend om samen te werken, kende dus geen inwerktijd en heeft in krap twee maanden Superguide ontwikkeld. Dat deden we naast het bestaande team van Veronica, waar mensen om de beurt op vakantie konden zonder dat het de deadline van de livegang in de weg zat.

Je kunt ons team ook inzetten voor co-sourcing, waarbij we samen met jouw IT-afdeling werken aan nieuwe digitale producten en tegelijkertijd onze praktische Agile-kennis delen met jouw team en eenvoudige overdracht kunnen doen. En daarmee iedereen naar een hoger plan tillen.

Beslist.nl

Als een separaat team werkten we met developers, product owner en tester van Enrise aan de verbetering van de codebase en migreerden we de serverdata van hun eigen servers naar de cloudoplossing van Amazon Web Services (AWS). We hielpen met met DevOps de dagelijkse ontwikkelprocessen te stroomlijnen, onder andere door zwakheden te versterken, Gitlab in te richten en continuïteit te garanderen met de inzet van containertechnologie. Na oplevering en overdracht kan het eigen team van Beslist.nl zelfstandig verder op de ingeslagen weg.

Hoe dan ook wil je tijdens de zomerperiode waarde blijven toevoegen aan je business en niet worden ingehaald door de concurrentie die ook echt niet stilzit tijdens deze periode.

Mijndomein

Domein- en hostingaanbieder Mijndomein vroeg een Enrise-team voor de ontwikkeling van de nieuwe webshop voor het bestellen en kopen van domeinnamen en hosting. In de nauwe samenwerking met het team van Mijndomein en twee externe partijen hebben we gekozen voor een gezonde mix: deels op het kantoor van Mijndomein en deels bij Enrise. Zo kregen wij meer feeling bij de cultuur en werkwijze van Mijndomein en kregen de mensen van Mijndomein een kijkje in de Agile developmentkeuken van Enrise. Een win-win voor beide partijen.

Continuïteit in Digitale Innovatie

Voor een TaaS zijn geen hoge investeringen nodig en ga je vooraf geen verplichtingen aan voor een eindeloos traject. Je bepaalt per ontwikkelsprint of het resultaat voldoende is en of je het team nog nodig hebt.

Elke twee weken brengt het team een sprintrapportage uit met inzicht in de voortgang. Kennisoverdracht is een van de speerpunten hierbij, zodat je eigen team met meer kennis en ervaring zelfstandig verder kan en voortaan sneller en vaker kan releasen.

Met onze Agile Team as a Service houd je het hoofd koel deze zomer en kun je digitale innovaties bijbenen met het grootste gemak.

Meer weten over ons Team as a Service voor jouw project? Bel Enrise en vraag naar Sjoerd Santema. Hij gaat toch pas op vakantie als iedereen weer terug is. 😉

 

Vond je dit interessant?

Abonneer je nu op onze Enrise Stories en ontvang onze stories in tech & business 1x per maand in je mailbox.

You are awesome.

Leuk dat je erbij bent!
Binnenkort ontvang je jouw eerste editie.

Start typing to search