Enrise spreekt op Hét API Congres over microservices in API’s

Martijn van de Polder

Monolietsystemen, oude software, ook wel legacysystemen genoemd worden vaak met behulp van API’s gekoppeld aan nieuwe systemen en op die manier uitgefaseerd. Voor de opzet van nieuwe systemen en technische oplossingen worden steeds vaker cloudgedreven microservices ingezet. Het is de oplossing voor flexibele en schaalbare IT als tegenhanger voor monolieten. Maar is dat wel zo logisch?

De API-economie blijft groeien. Om als organisatie digitaal wendbaar en schaalbaar te blijven moeten verdienmodellen zich telkens aanpassen. Met herstructurering van systemen, architecturen, cultuur en werkprocessen.

Tijdens Hét API Congres delen sprekers van toonaangevende organisaties hoe zij een API-strategie hebben opgezet. En vertellen zij over de best practices en learnings bij de opzet van succesvolle API-programma’s, die meer flexibiliteit en schaalbaarheid tot doel hebben. Maar ook welke verdienmodellen API’s nu en in de toekomst mogelijk maken. Enrise is erbij als deelnemer aan de congresvloer en met Jeroen van Dijk als bevlogen spreker.

Microservices en API’s

Jeroen van Dijk

Microservices worden gezien als de oplossing voor flexibele en schaalbare IT, maar is die technologie eigenlijk wel een passende oplossing voor je API-ontwikkeling?

Tijdens dit congres vertelt Enriser Jeroen van Dijk over wanneer je wel en wanneer je geen microservices inzet voor je API’s. Of je dat moet doen hangt namelijk sterk af van je business. Want API’s die bestaan uit microservices betekenen ook tientallen cloudconnecties met evenzoveel afhankelijkheden, dito complexiteit en eindeloze onderhoudscycli. Jeroen vertelt over de balans tussen beide: Maak kennis met de microlith, zodat je de voordelen hebt van microservices, maar voor essentiële businesslogica vasthoudt aan de klassieke methode van een compleet systeem zonder teveel afhankelijkheden.

Aanmelden

Je kunt je als eindgebruiker aanmelden als je namens een organisatie betrokken bent bij de oriëntatie of de aanschaf van producten of diensten met betrekking tot API’s. Ben je eindgebruiker, dan kun je kosteloos deelnemen, check wel even de evenementvoorwaarden. Ben je geen eindgebruiker, dan kun je je ook betaald aanmelden.

Vond je dit interessant?

Abonneer je nu op onze Enrise Stories en ontvang onze stories in tech & business 1x per maand in je mailbox.

You are awesome.

Leuk dat je erbij bent!
Binnenkort ontvang je jouw eerste editie.

Start typing to search