Zomerstress? Boek een Agile Development Squad

Enrise
Door Enrise

Je mensen op vakantie, maar werk in overvloed.

Organisaties met een eigen ontwikkelteam hebben soms moeite om het snelle tempo van digitale innovatie bij te benen, vooral in de zomermaanden met de afwezigheid van je eigen mensen. Vaak is het een capaciteitsprobleem, is de velocity van het eigen development team in de vakantiemaanden laag en mist er gedurende een paar weken net even die specifieke kennis en ervaring. De directe gevolgen zijn de deadlines die niet of pas in het najaar worden gehaald en de kosten die altijd hoger zijn dan gebudgetteerd. Hoe hou je nou als organisatie grip op je slagvaardigheid in de zomerperiode?

Ons zelfsturende Agile Team as a Service is op elkaar ingespeeld qua kennis, ervaring en werkwijze, kent geen inwerktijd en gaat direct voor je aan de slag, de hele zomer lang.

Huur een zomerteam: Team as a Service

agile-development-squad

Ik geloof in een Agile aanpak voor dit probleem. Wat je nodig hebt is een dedicated team dat zich volledig toelegt op de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit en systemen. Een team dat op elkaar is ingespeeld qua kennis, ervaring en werkwijze, geen inwerktijd kent, maar direct aan de slag kan. Gewoon, terwijl het meerendeel van jouw mensen op vakantie is en zich oplaadt voor de winterperiode.

Bij Enrise hebben we zulke zelfsturende teams en we noemen het Team as a Service (TaaS). Onze mensen versnellen je innovatieve ideeën als een multidisciplinair team met een hoge velocity, gewoon naast je bestaande team. Of tezamen met je bestaande team; wij juichen het toe dat developers van onze opdrachtgevers meedraaien in het project. Bij jullie of bij ons. Of beide.

Veronica Superguide

In de zomer van 2016 boden we Veronica een team met design, front-end development en back-end development, plus een product owner. Het team is gewend om samen te werken, kende dus geen inwerktijd en heeft in krap twee maanden Superguide ontwikkeld. Dat deden we naast het bestaande team van Veronica, waar mensen om de beurt op vakantie konden zonder dat het de deadline van de livegang in de weg zat.

Je kunt ons team ook inzetten voor co-sourcing, waarbij we samen met jouw IT-afdeling werken aan nieuwe digitale producten en tegelijkertijd onze praktische Agile-kennis delen met jouw team en eenvoudige overdracht kunnen doen. En daarmee iedereen naar een hoger plan tillen.

Hoe dan ook wil je tijdens de zomerperiode waarde blijven toevoegen aan je business en niet worden ingehaald door de concurrentie die ook echt niet stilzit tijdens deze periode.

Mijndomein

Domein- en hostingaanbieder Mijndomein vroeg een Enrise-team voor de ontwikkeling van de nieuwe webshop voor het bestellen en kopen van domeinnamen en hosting. In de nauwe samenwerking met het team van Mijndomein en twee externe partijen hebben we gekozen voor een gezonde mix: deels op het kantoor van Mijndomein en deels bij Enrise. Zo kregen wij meer feeling bij de cultuur en werkwijze van Mijndomein en kregen de mensen van Mijndomein een kijkje in de Agile developmentkeuken van Enrise. Een win-win voor beide partijen.

Continuïteit in Digitale Innovatie

Een Team as a Service is extra slagkracht voor je eigen IT-afdeling als je mensen op vakantie zijn. Zie het als een Super Mario Power-up die je zomercapaciteit een turboboost geeft. Dat is tijdelijk, maar uitermate doeltreffend.

Voor een TaaS zijn geen hoge investeringen nodig en ga je vooraf geen verplichtingen aan voor een eindeloos traject. Je bepaalt per ontwikkelsprint of het resultaat voldoende is en of je het team nog nodig hebt.

Elke twee weken brengt het team een sprintrapportage uit met inzicht in de voortgang. Kennisoverdracht is een van de speerpunten hierbij, zodat je eigen team met meer kennis en ervaring zelfstandig verder kan en voortaan sneller en vaker kan releasen.

Met onze Agile Development Squad houd je het hoofd koel deze zomer en kun je digitale innovaties bijbenen met het grootste gemak.

Meer weten over ons Team as a Service voor jouw project? Bel Enrise en vraag naar ondergetekende. Ik ga toch pas op vakantie als iedereen weer terug is. 😉

 

Vond je dit interessant?

Abonneer je nu op onze CodeCuisine® Monthly en ontvang onze stories in tech & business 1x per maand in je mailbox.

You are awesome.

Leuk dat je erbij bent!
Binnenkort ontvang je jouw eerste editie.

Start typing to search