Boeiende Finale-avond Samen Sterker Fonds 2016

Enrise
Door Enrise

Rabobank Randmeren organiseert jaarlijks vanuit het Samen Sterker Fonds een finale-avond waarop lokale gemeenten hun initiatief pitchen voor een sterker welzijn en meer welvaart in de regio. Het beste idee wint vanuit het Samen Sterker Fonds een 22.500 euro om de plannen verder te ontwikkelen.

Publieksstemmen met handige app

Tijdens de gala-avond worden de 5 initiatieven gepitcht. Het publiek kan die ideeën beoordelen. Dit jaar is Enrise gevraagd om de stemming te laten verlopen via Boeiend!, de app die het beoordelen van sprekers en verhalen supereenvoudig maakt.

Boeiend werkt het best op een hele specifieke locatie, zoals deze gala-avond. Dankzij beacons in de zaal word je verwelkomd bij binnenkomst, zodra je ‘in range’ van de beacon bent. De app toont vervolgens het programma van de avond met details over de sprekers en pitches.

Na de pitches van Bunschoten-Spakenburg, Ermelo, Harderwijk, Putten en Nijkerk kreeg je als bezoeker een notificatie met oproep om te stemmen op elke pitch: Niet Boeiend, Boeiend of Zeer Boeiend.

boeiend-stemronde

 

Met tot wel 30 stemmen per seconde werd in 10 minuten de ranglijst van de publieksstemmen bepaald op basis van een vooraf overeengekomen algoritme.

Ermelo werd de grote winnaar van de avond met het initiatief om het stationsgebied tot een dynamische omgeving van wonen, werken, leren, reizen en recreëren te maken.

Zeer boeiend

Boeiend! werd al eerder ingezet op twee edities van IT Innovation Day in Amersfoort. Met 10 tot 15 sprekers op een dag en een realtime dashboard met resultaten op de stand van Enrise werd duidelijk welke spreker het boeiendste verhaal had.

Boeiend bleek ook uitermate geschikt voor het Samen Sterker Fonds, voor het afhandelen van de publieksstemmen. De app is door 450 mensen in de zaal gebruikt met een totaal van 2200 stemmen. De uitkomst van Boeiend! telde voor 10% mee in de totaalbeoordeling. Het totaal is en optelsom van Facebook-likes, stemmen van de Rabobankleden, de live-stemmen op de gala-avond en een eindoordeel van de burgemeesters van de betreffende gemeenten.

De finale van Samen Sterker 2016 werd voor deelnemers, publiek en de Rabobank een zeer boeiende avond.

Vond je dit interessant?

Abonneer je nu op onze Enrise Stories en ontvang onze stories in tech & business 1x per maand in je mailbox.

You are awesome.

Leuk dat je erbij bent!
Binnenkort ontvang je jouw eerste editie.

Start typing to search