TDD @ Enrise

Enrise
Door Enrise

Ook bij Enrise maken we gebruik van de methode TDD. Geheel in lijn met onze visie Code Cuisine hebben we voor TDD een opzet bedacht die goed aansluit bij het gedachtegoed van Enrise. In deze blogpost beschrijven verschillende medewerkers wat TDD in de dagelijkse praktijk voor ze betekent.

TDD volgens…

Sjors (@sdevalk): Bij Enrise passen wij TDD dagelijks toe. Het succes is ronduit revolutionair. Ontwikkelaars zijn productief en goedgeluimd, aanspreekbaar zelfs. Onze software is doorwrocht en met liefde gemaakt. Voor mij als product owner, altijd op zoek naar het maximale resultaat, is TDD dan ook veel meer dan een methodiek. Het is een levenshouding, een Weltanschauung. Het zorgt voor tomeloze inzet en een ongekende joie de vivre. TDD is onsmakelijk lekker. Ik raad het iedereen aan!

Skoop (@skoop): TDD betekent voor mij een stuk arbeidsvitaminen waardoor ik de energie heb om de meest waanzinnige code te schrijven. Het is echt een meerwaarde, naast de koffie, cola, pizza en chips.

Berry (@berry__): TDD betekent voor mij een ontwikkelmethode waar ik nooit meer vanaf zou willen stappen. Het zorgt er voor dat ik mijn calorieën op peil kan houden, en daarmee ontzettend degelijke applicaties op kan leveren. Enig minpunt is de slagroom op je toetsenbord, maar dat is verwaarloosbaar wanneer je het tegenover de voordelen zet.

Richard (@richard_tuin): Meten is weten zeggen ze wel eens. Daarom is het belangrijk om van alles waar je mee bezig bent statistieken te bewaren. Om deze inzichtelijk te maken zijn pie charts van uitzonderlijk belang, omdat op een eenvoudige manier inzicht geven in de voortgang. Als ik wil weten hoe we ervoor staan in de sprint, kijk ik even op de pie chart!

Jeroen (@AngusVB): TDD betekent voor mij dat ook al houden we ons op de meeste gebieden aan de ‘just enough’ richtlijnen, het moeilijk is om te bepalen wat just enough taart is… Gaan we er hierbij vanuit dat iedereen één taartpunt moet krijgen, of is één taart per persoon de standaard? En zijn deze eisen dan per dag of per sprint? Feit is dat in ieder geval de sugar rush er voor zorgt dat de stories over het taskboard lijken te vliegen! Waarschijnlijk geldt bij taart dus: meer taart == meer beter!

Barry (@Barryovereem): TDD is bij Enrise uitermate succesvol geïmplementeerd. In mijn rol als Scrum master mag ik hier ook een bijdrage aan leveren. Zo coach en faciliteer ik de teamleden bij het consumeren van de taartpunten. Daarnaast zie ik erop toe dat er niet teveel cherry picking plaatsvindt en dat er een evenwichtige verdeling van de taart plaatsvindt. Het is mijn rol om te borgen dat tijdens de standup de vragen ‘hoeveel taart heb je gisteren gegeten, hoeveel taart ga je vandaag eten, zijn er problemen die je verhinderen taart te eten?’ correct worden besproken. Bij de retrospective evalueren we de geconsumeerde taart en bespreken we verbeterpunten af waarmee we in een volgende sprint nog meer en betere taart kunnen verwerken. TDD is voor mij als Scrum master op het lijf geschreven!

Conclusie

Samengevat kan worden gesteld dat Taart Driven Development bij Enrise voor een nieuwe manier van werken heeft gezorgd. Het dagelijkse plezier is toegenomen, de kwaliteit van producten is verbeterd en de klanttevredenheid is nog nooit zo hoog geweest. Oftewel, genoeg redenen om dit te vieren met een lekker groot stuk taart!

Taart Driven Development

Start typing to search